28.2.2019

Kotikäyttöinen happokuorinta The Ordinaryltä

Moikka!

Kai hapot on jo tuttuja ihonhoidossa? Mikäli ei niin toivottavasti tästä postauksesta saat hieman käsitystä mitä hapot iholle tekevät ja mitä eri happoja ihonhoitotuotteissa käytetään! Kemiallinen kuorinta kotioloissa on helppo, tehokas ja oikeaoppisesti käytettynä turvallinen tapa päästä eroon ihon sarveissolukerroksesta ja tehdä ihosta pehmeän ja kuulaan!

2019-02-21 12.18.35 1

AHA -hapot eli alphahydroksihapot ovat yleensä lähtöisin maito- tai glykolihapoista. AHA -hapot ovat siitä kivoja, että niiden vesiliukoinen koostumus vaikuttaa vain ihon pinnalla. Glykolihappo on kaikista tehokkain, mutta iho hyötyy myös hyvin manteli- ja maitohapoista. AHA -hapot ovat siitä loistavia, että niillä on kyky sitoa kosteutta. Kuoriva vaikutus näkyy mm. ihon kirkastumisessa ja ihon sävyn tasoittumisessa. 

BHA-hapot eli betahydroksihapot ovat rasvaliukoisia, eli ne vaikuttavat taas syvemmällä iholla liottaen talia auttaen mm. tukkeumiin, mustapäihin ja ihohuokosten laatuun. Kaikista parhaiten tukkeutunut akneiho hyötyy tästä rauhoittavien ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. BHA -happo on ehkä tunnetuin salisyylihappona, jota moni varmasti käyttääkin näppyjen nitistämiseen. Mikäli BHA -hapot alkoivat kiinnostamaan niin kannattaa tsekata mun suosikki täsmätuote, joka koostuu pääosin salisyylihaposta!

PHA -hapot eli polyhydroksihapot ovat mulle vielä täysin tuntematon happo, mutta yhtälailla kiinnostava kuin edellä mainitut. PHA -hapoista tiedän sen verran, että ne soveltuvat parhaiten herkälle iholle hitaan vaikutuksensa ansiosta. Sen molekyylikoko on suurempi kuin AHA-hapoilla, joka tekee sen vaikutuksesta hitaamman eikä se täten imeydy iholle yhtä nopeasti. Lisäksi tällä hapolla on antioksidanttisia vaikutuksia, joten tämäkin on ikääntyvälle iholle loistava!

2019-02-21 12.19.39 1

Happojen kertaamisen jälkeen voidaankin siirtyä tähän ihmetuotteeseen, joka hyödyntää happoja loistavalla tavalla. The Ordinaryn valikoimasta löytyy verenpunainen AHA 30% % BHA 2% Peeling solution -kuorinta*, joka on yksi Espanjasta kotiuttamistani tuotteista. Tässä AHA -happoina toimivat glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo ja BHA -happona toimii perinteinen salisyylihappo yhdistettynä hyaluronihappopolymeeriin, B5-vitamiiniin, mutsaporkkanaan ja tasmannia lanceolata -kasviin. 

Viimeisenä mainittu kasvi auttaa vähentämään happojen joskus aiheuttamaa ihoärsytystä. Hyaluronihappo toimii kosteuden sitojana, B5-vitamiini tukee ihon korjaantumista ja mustaporkkana on tehokas antioksidantti. Kuorinnan pH on pyritty pitämään iholle optimaalisena, niin ettei ihoärsytystä ilmeenny. Kuitenkin kuin kyse on noinkin suuresta määrästä happoa suositellaan kuorintaa käytettävän vain iholle, joka on tottunut happoihin. Lisäksi käyttökertoja saa viikossa kerääntyä max. 2 ja iholla sitä saa pitää enintään 10 minuuttia. Suosituksena olisi myös, että ensimmäisillä kerroilla kuorinta saisi vaikuttaa minuutteja vähemmän. 

Herkälle ja ohuelle iholle suosittelen lyhyempiä vaikutusaikoja, 2-5min ensimmäisillä kerroilla ja kuorintaa muutenkin tehtäväksi harvemmin. Herkällä ja happoihin tottumattomalla iholla voi ilmentyä jälkeenpäin punoitusta, joka on toki normaalia kun kyseessä on noinkin isot pitoisuudet AHA happoja. Kannattaa aloittaa pienimmistä mahdollisista vaikutusajoista, niinkuin alussa suosittelinkin!

2019-02-21 11.49.58 1

Itse käytän kuorintaa 1-2 kertaa viikossa ihon kunnosta riippuen. Olen todennut, että 10 min vaikutusaika on ihollani on ok, eikä ärystyksiä ilmeenny, mutta kaikista mieluiten huuhtelen naamion pois 5-7min vaikutusjaan kohdalla, jotten rasita ihoani liikaa. Kuorintanestettä ei suositella levittämään ohuelle tai rikkonaiselle iholle ja ymmärrän hyvinkin miksi; näppyjen päällä neste kirvelee aluksi hirveästi, mutta sekuntien päästä iho on jo tottunut happoihin. 

Ensimmäisen käyttäkerran jälkeen ymmärtää miksi tämä on saanut niin kovan suosion; iho jää todella pehmeäksi ja sileäksi käytön jälkeen ja säännöllisellä rytmillä saa isoa apua epäpuhtauksiin ja tukkeumiin.  Kuorintanesteestä voisi sanoa niin, että se on todella tehokas, jonka vuoksi pidän aina ajastinta päällä levityksestä saakka, jotten ylittäisi rajattua 10 min vaikutusaikaa ihoreaktioiden pelossa. 

Säännöllisellä käytöllä olen päässyt hyvin eroon poskissa ja otsalla sijaitsevista tukkeumista ja ihon sävykin on tasaisempi. Suuren eron huomaa myös tuotteiden imeytymisessä. Tehokas kuorinta edesauttaa todella hyvin muutkin tuotteet imeytymään paremmin iholle, kun sarveissolukerros ei ole estämässä imeytymistä. Tää on vähän niinkuin kotikasvohoito, toki ilman miellyttävää hierontaa!

The Ordinaryn happokuorintanestettä myy esim. Eleven 9,50€ hinnalla* ja Cocopanda hieman edullisemmin 8,95€ hinnoin!


Oletko testannut happokuorintoja?

1 kommentti:

  1. Tällaisia kuorintoja en oo testannu, mutta kuulostaa kyllä testaamisen arvoiselta! Näitä Ordinaryn tuotteita ei oo kyllä hinnallakaan pilattu, mikä on ehdottomasti iso plussa :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.