4.7.2018

Kasvoveden tärkeys


Suomalaiset mieltävät kasvoveden turhaksi tuotteeksi ihonhoitorutiinissa ja siirtyvät kasvojen pesusta suoraan ihon kosteutukseen voiteella ja seerumeilla. Miksi kasvovesi on tärkeä osa ihonhoitorutiinia ja vielä tärkeämpi osa ihon puhdistusta? Miksi sitä sitten ei kannata jättää pois rutiinista?

WHAMISA ORGANIC FLOWERS TONER DEEP RICH

Pestessä kasvoja puhdistusaineella ja jopa pelkällä vedellä poistat iholta sen oman happovaipan, jolloin ihon pH arvo horjuu. Happovaipan tehtävänä on suojata ihoa ja estää kosteuden haihtuminrm iholta. Mikäli se puhdistetaan pois, iho on alttiimpi esim. vapaille radikaaleille, jolloin iho menettää kimmoisuutensa ja veltostuu. Virve kirjoitti  blogissaan erittäin kattavan postauksen vapaista radikaaleista (ja antioksidanteista!), joka kannattaa ehdottomasti lukea!! 

WHAMISA ORGANIC FLOWERS TONER DEEP RICH

Pelottelun jälkeen voidaankin siirtyä asiaan: Kasvoveden yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihon pH tasapaino eli toisinsanoen se auttaa happovaipan palautumisen iholle. Mikäli sen jättää pois, iho jää jatkuvasti alttiiksi ulkoisille tekijöille ja monesti iholla saattaa huomata jatkuvaa kuivumisen ja kiristämisen tunnetta. Kasvovesi on tärkeä osa ihon kosteuttamista ja se kosteuttaa ihoa useita tunteja iholle levittämisen jälkeen. Puhdistuksen jälkeen kasvovesi myös valmistaa ihoa seuraaville hoitotuotteille, eli iho on valmiimpi vastaanottamaan hoitotuotteet.

WHAMISA ORGANIC FLOWERS TONER DEEP RICH

Mikäli kasvovesi ei kuulu vielä ihonhoitorutiiniisi, suosittelen ottamaan sen käyttöön nyt. Lupaan ettet jätä kasvovettä enää käyttämättä!

Hyviä kasvovesiä ovat esim. tämä kuivalle iholle (kuvissa) Whamisan Organic Flowers Toner  -kasvovesi, joka on erittäin syväkosteuttava ja se rauhoittaa tehokkaasti ärtynyttä ihoa. Pidin myös normaalille iholle erittäin sopivasta (ja sattumoisin alkoholittomasta!) Oriflame Optimals Hydra Refreshing -kasvovesi, joka rauhoittaa ja kirkastaa ihoa. Rasvoittuvalle ja akneiholle taas Olivia Kleinin Acne Spray Toner -hoitoneste nimellä kulkeva kasvovesi on ollut mun iholle täydellinen rahoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Oletko mieltänyt kasvoveden turhaksi tuotteeksi vai onko se välttämätön tuote ihonhoidossa?

8 kommenttia:

 1. Heti kun aloitin ihonhoidon, kasvovesi on aina kuulunut rutiineihini ilman sen kummempia kummasteluja. Kasvovedestä on kyllä paljon hyötyä ja jospa tämä postaus avaisi joidenkin ihmisten silmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mullakin kasvovesi kuului aluksi muuten vain ihonhoitorutiiniin koska se vain ''täytyi'' olla mukana :-D

   Poista
 2. Onpa hyvä postaus!
  Mä en ole varmasti koskaan käyttänyt kasvovettä, jestas että se on työlästä :D
  Mutta enpä ole koskaan käyttänyt seerumia, ennen kulunutta kevättä. Kun näin käytännössä, miten seerumi toimii iholla, en ole enää voinut olla ilman sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! Iholle suihkutettavat kasvovedet voivat olla myös loistava vaihtoehto, sillä sen käyttö on luonnollisesti nopeampaa eikä tunnu enää niin työläältä! :-) Mulla sama seerumin kanssa! Sen vaikutukset iholla on aina ihan huippuja joten miettii miksi sen edes haluaisi jättää pois!

   Poista
 3. Mä en koskaan käyttänyt kasvovettä ennen viime vuoden kevättä, enkä enää osaa olla ilman. Joskus vieläkin kiireessä tai kylässä tulee tyydyttyä pelkkään puhdistusaine+kosteusvoide-komboon, ja heti kyllä huomaa miten kuivaksi ja kireäksi iho jää! Kasvovesi ja seerumi ovat tulleet jäädäkseen <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hullua! Onneksi oot nyt ottanut tavoitteeksi käyttää:-)

   Poista
 4. Hyvä postaus! Kiva, kun linkkasit sen blogiini!
  Tuollainen suihkutettava kasvovesi voiskin olla hyvä vaihetoehto tällaiselle laiskurille kuin minä, joka menee mielellään sieltä, mistä aita on matalin :D Vanulappujen kanssa menee aina oma aikansa, ja siinä tulee aina lisää myös "roskaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja eipä mitään! Vanulaput ei mulla ole ollut aikoihin suosikeissa, välillä jopa taputtelen kasvoveden kasvoille sormin! :-D
   Edullisena tuotevinkkinä: Ziajalle tuli nyt uutuutena hyaluronihappoa sisältävä suihkutettava kasvovesi, todella halpa 7.90€ taisi maksaa Sokoksella! :-)

   Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.