10.5.2018

Ihon kuorimisen hyödyt - Madara & -417

Moikka!

Kasvojen kuin vartalonkin ihon kuorinta on ehkä mun lempivaihe ihonhoidossa sen ihanan pehmentävän vaikutuksen vuoksi. Ihan nin rehellisesti kuorin ihoani ennen aivan liikaa, mutta nykyään minimoin sen 1-2 kertaa kahteen viikkoon. Liika kuoriminen voi pahentaa couperosaa ja herkistää ihoa! Tällä hetkellä mulla on käytössä Madaran Exfloating Oil-To-Milk scrub sekä -417 Facial Micro Luffa Foaming Gel.

Ja tähän alkuun vielä, miksi kuorintaa sitten kannattaa käyttää?
Oli sitten käytössä mekaaninen tai entsymaattinen kuorinta, sen tehtävänä on poistaa ''kuolleet'' eli sarveistuneet ihosolut ihonpinnalta, jolloin hoitavat ja kosteuttavat aineet pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan syvemmälle ihoon. Säännöllisellä kuorinnalla voidaan ehnnaltaehkäistä mustapäiden ja tukkeumien syntyä sekä kirkastaa ja silottaa ihoa! Lisäksi näin kesällä iho saa tasaisemman ja paremman rusketuksen, kun sarveissolu kerros on poistettu ns. terveen ihon päältä.

-417 Facial Micro Luffa Foaming gel, Madara Exfloating Oil-To-Milk Scrub, Sanniijuliaa

-417 sarjaan tutustuin I Love Me -messuilla, jossa pääsin kokeilemaan tuotetta yhdessä kosteuttavan kasvovoiteen kanssa, jolloin ihanan pehmeä lopputulos sekä uskomattoman hyvä asiakaspalvelu saivat tämän lähtemään mukaan! Kuorinta-aineessa on geelimäinen, miedosti tuoksuva koostumus jonka pienet partikkelit kuorivat ihoa hellävaraisesti ilman ylimääräistä hankausta. Testatessa tuotetta ensimmäisellä kertaa selvisi, että kuorinta on ''valmis'' kun tuote alkaa vaahtoamaan, jolloin sen voi huuhdella pois.

Madaran kuorinta-aine on myöskin samaisilta messuilta ostettu ja mielenkiintoisen tästä tekee sen, että kuorinta-aine sisältää hienoisia, hivenen isompia rakeita kuin -417 kuorinnassa on. Silti sillä on öljystä maidoksi muuttava ominaisuus, kun tuote pääsee reagoimaan lämmön kanssa! Idea tässä on se, että tuote hierotaan kuiville kämmenille ja levitetään kasvoille pyörivin liikkein, jonka jälkeen kämmenet voidaan kastella ja kasvojen hieromista jatkaa. Tällöin kuorinta alkaa muuttua öljystä pehmeän maitomaiseksi, jolloin kuorinnan voi huuhdella pois.

Madaran että -417 kuorinnat puhdistavat samalla likaa ja talia iholta, eli molemmista löytyy puhdistavat ominaisuudet.  -417 suositellaan käyttämään 1-2 kertaa viikkoon, kun taas Madaran suositus on käyttää jopa 2-3 kertaa viikossa. Madaran sisältämät aprikoosi ja kaura öljyt puhdistavat likaa ja talia sekä luonnolliset partikkelit kuorivat ihoa kun taas -417 sisältää kuolleenmeren mineraaleja ja luffasientä sekä luonnollisia öljyjä.

-417 Facial Micro Luffa Foaming gel, Madara Exfloating Oil-To-Milk Scrub
Oikealla -417 pienempirakeinen kuorinta ja vasemmalla Madaran isompia partikkeleita sisältävä kuorinta

Itse pidän -417 kuorintaa helpompana vaihtoehtona, sillä vaikka Madaran kuorinta kuinka ihana onkin, sitä täytyy ottaa enemmän kun kuivalle iholle se tuntuu todella nihkeältä vähissä määrin. Madaran kuorinta-aine on kuitenkin näistä kahdesta se kosteuttavampi vaihtoehto, jonka ottaisin herkemmälle ja kuivalle iholle käyttöön, kun taas -417 geelimäinen koostumus tekee siitä kuivattavamman vaihtoehdon. Jälkimmäinen on kuitenkin rasvaisemmalle ja tukkeutuneelle iholle loistava! 

Suositko enemmän mekaanisia, rakeellisia kuorinta-aineita vai entsymaattisia eli rakeettomia kuorintoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.