14.1.2018

Ripsien värjäys kotona

Heippa!

Lupasin viikko sitten kirjoittaa jatkoa kulmakarvojen värjäys -postaukselleni, joka kannattaa myös käydä lukemassa mikäli sitä et ole vielä lukenut!

Ripsien kestoväriin tarvitset suojalappuja, kestoväritikkuja (esim. puisia appelsiinipuutikkuja), väriaineen ja hapetteen sekä suojavoidetta sekä hollille kannattaa ottaa mukaan pumpulipuikkoja sekä vanulappuja!

EYEBROW (1)

- Kuten kulmakarvojen värjäämisessä, myös ripsien värjäämisessä ensimmäisenä puhdistetaan ripset sekä luomet, sillä väri tarttuu paremmin puhtaaseen karvaa.

- Ripsien värjäyksessä kannattaa myös huolehtia ihon suojaamisesta. Suojavoide kannattaa levittää ylä- sekä alaluomelle välttäen voiteen menemistä ripsiin. Ripsiä värjättäessä tarvitset joko värjäykseen tarkoitettuja suojalappuja tai voit käyttää puolikuun malliseksi leikattua vanulapun puolikasta, joka asetetaan alaluomelle niin, että kaikki ripset jäävät lapun päälle. Suojalappu kannattaa kostuttaa vedellä, jolloin se pysyy koko hoidon ajan varmasti paikoillaan. Halutessaan voi levittää suojavoidetta suojalapun alapuolelle.
Ripsien värjäys

- Suojaamisen jälkeen alkaa itse värjääminen. Hapetetta ja väriainetta sekoitetaan puolet ja puolet ja väri levitetään aivan ripsien tyvestä ripsien kärkeen saakka. Kaikki ripset olisi hyvä saada suojalappua vasten väriaineen alle ja väriä saa oikeasti käyttää paljon! Silmät olisi hyvä pitää kiinni koko tämän ajan ja mikäli silmät tuntuvat räpsyvän koko ajan, voi silmän päälle laittaa kosteutetun vanulapun

- Värin annetaan vaikuttaa n. 10-15min ja mikäli kirvelyä ilmenee värjäyksen aikana, kannattaa väri poistaa välittömästi. Värin poistaminen tapahtuu niin, että ylimääräinen väri kerätään vanulappuun kestoväritikkua käyttäen, jonka jälkeen suojalappu voidaan poistaa. Ripsiin jääneet värit poistetaan kostutetulla vanulapulla varovasti, jottei väriä joudu silmään. Halutessaan voi huuhtoa ripset vielä juoksevan veden alla!

Yksin värjätessä kannattaa värjätä ripset vuoron perään, ensiksi toinen silmä ja sitten toinen! Myös ystävää tai perheenjäsentä voi pyytää avuksi värjäysoperaatioon! :-) Kuten kulmakarvojen värjäys -postauksessa mainitsinkin, kannattaa käydä allergiatesteissä ennen värjäämistä mikäli hiusvärit/muut väriaineet ovat ennen aiheuttaneet allergiaa. Myös esim. sisäranteeseen voi kokeilla levittää väriä muutamaksi minuutiksi ja varmistaa, ettei iho reagoi siihen mitenkään!

Lue myös:
Kulmakarvojen värjäys kotona tästä ja tästä

2 kommenttia:

  1. Olis ollu tosi kiva nähä ennen ja jälkeen kuvat ripsistä, mut muuten tosi hyvä postaus! Tosi hyvät ohjeet jos tahtoo ite kotona värjätä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En edes tajunnut ottaa ennen-jälkeen kuvia ripsistä! :D

      Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.