8.1.2018

Kulmakarvojen värjäys kotona

Moikka!

Päätin uudistaa vuosi sitten kirjoitetun kulmakarvojen värjäys kotona -postauksen, johon teen vielä pari lisäosaa ripsien värjäyksestä sekä kulmakarvojen nyppimisestä kivuttomasti. Tässä postauksessa käyn kulmakarvojen värjäyksen läpi yksityiskohtaisemmin kuin taas yllämainitussa postauksessa kävin enemmän läpi erilaisia värjäyssettejä!


EYEBROW TINT

- Ihan ensimmäiseksi ennen värjäystä huomioidaan ihon puhtaus: värit tarttuvat parhaiten puhtaaseen karvaan ja ennen värjäämistä iho puhdisttetaan vedellä tai öljyttömällä meikinpuhdistusaineella

- Ympärillä oleva iho kannattaa suojata suojavoiteella (esim. vaseliinilla) tahrojen estämiseksi, mutta kulmakarvoja pitää välttää, jotta väriaine pääsee tarttumaan karvaan.

- Kulmaväri sekoitetaan niin että hapetetta eli vetyperoksidia ja väriainetta on seoksessa puolet ja puolet. Levitys tehdään joko synteettisellä siveltimellä tai levitystikulla ja värin levittäminen kannattaa aloittaa kulmakarvan loppupäästä ja vasta lopuksi värjätä kulman alkupää. Viimeiseksi kulma voidaan muotoilla haluamaansa muotoon käymällä ympärillä oleva iho pumpulipuikolla läpi.

Kulmakarvojen värjäys


- Väriaineen annetaan vaikuttaa n. 10-15min ja värin tummuutta voi säädellä vaikutusajan mukaan. Mitä pidempi vaikutusaika on, sitä tummempi lopputulos.

- Itse tykkään tehdä niin, että poistan väriaineen kulmakarvan alkupäästä pari minuuttia ennen väriaineen poistamista, jolloin se ei ehdi tummua niin tummaksi kuin muu kulmakarva. Lopun väriaineen voi poistaa kulmasta käymällä kulmakarvan pariin kertaan läpi kostealla vanulapulla.

+ Ihoon tarttuneen liiallisen värin saa pois kun kastaa ripsiharjan saippuaan ja hankaa värjättyä aluetta vähän aikaa, jolloin väri kuluu pois iholta. Näin lopputuloksesta tulee luonnollisempi


kulmakarva
psst... ensimmäistä kertaa värjätessäsi suositellaan ottamaan huomioon mitä tuotteita voi käyttää. Esim. kestovärjäys voi vaikuttaa ripsienpidennyksiin tai kulmakarvojen kestopigmentointiin, joten ennen värjäystä on hyvä kysyä ripsiteknikolta ja pigmentoijalta onko kestovärejä mahdollista käyttää. Lisäksi ennen värjäystä voi käydä allergiatesteissä, mikäli hiusvärit tai muut väriaineet ovat aiheuttaneet allergiaa. Myös ennen värjäystä voi tehdä pienimuotoisen allergiatestin levittämällä väriainetta sisäranteeseen muutamaksi minuutiksi ja katsoa, reagoiko iho siihen mitenkään.

Värjäätkö kulmakarvasi kotioloissa vai käytkö mielummin ammattilaisella? 

4 kommenttia:

 1. Niin hyvä ja selkee postaus! :) Mä värjään ripset ja kulmat kotona, se on välillä osa mun hemmotteluhetkee! :D

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva blogi sulla, jään seuraamaan! :)
  Olen joskus vuosia sitten värjännyt kulmani ammattilaisella, mutta itse en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ammattilaisella ja muutenkin osaavalla ja tietävällä ihmisellä tietenkin aina turvallisempi värjätä kuin kotona! :-)

   Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.