22.1.2018

Kulmakarvojen nyppiminen kivuttomasti

Onko kulmien nyppiminen edes mahdollista tehdä kivuttomasti?

Kyllä on, mikäli taitaa pari perus asiaa!

Nyppimisessä tärkein juttu on oikeanlainen tukiote. Ilman tukiotetta iho venyy karvan mukana, joka taas aiheuttaa suurimman kivun. Tukiotteen täytyy olla mahdollisimman napakka, niin ettei iho pääse venymään ja aiheuta kipua. Parhaan tukiotteen saat, kun otat nypittävän alueen etu- ja keskisormen väliin ja kohotat kulmakarvaa ylöspäin. Tukiotteella vähennät myös sitä riskiä, että ihoa jää pinsettien väliin!! Alla olevasta kuvasta näkee havainnollistavasti millainen tukiote on; iho menee selvästi napakaksi ja luomea on kohotettu ylöspäin.

kulmien nyppiminen
Havainnollistava kuva tukiotteesta

Tukiote on se tärkein juttu nyppimisessä, mutta välineiden käytöllä on myös väliä. Itse suosin automaattipinsettejä, sillä automaateilla karva lähtee nopeammin ihosta, jolloin nyppiminen on kivuttomampaa. Manuaaleilla monesti kulmat nypitään ilman tukiotetta, jolloin iho pääsee venymään karvan mukana. Automaattipinsettejä ei tarvitse pelätä, vaikka ne tuntuisivat aluksi ihan mahdottomilta, oikeanlaista otetta voi harjoitella ilmassa tai miksipä ei vaikka käsikarvoihin! :-)

Onko automaattipinsetit tutut vai käytätkö mielummin manuaaleja?

4 kommenttia:

 1. Se muuten sattuu aivan törkeesti, jos iho jää sinne pinsettien väliin :D Automaattipinsettejä en oo koskaan käyttänyt, mutta ehkä mäkin voisin vihdoin uskaltautua testaamaan sellaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullekkin käynyt niin vaikka kuinka usein, jos en ole kunnon tukiotetta ottanut! Automaattipinsettien kanssa on helppo 'liukua' ihoa pitkin nyppien samalla, kun ottaa juuri tuon napakan tukiotteen niin että iho ei pääse venymään ollenkaan nypittäessä! :-)

   Poista
 2. Mä tykkään manuaaleista enemmän mut äiti ostaa automaatteja! Makukysymys siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makukysymyshän sekin on! Itse suosin enemmn automaatteja kun asiakkaalle on paljon helpompi - ja nopeampi muotoilla kulmakarvat! :-)

   Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.