22.3.2017

3 meikkivirhettä joita et halua tehdä

Hei ihanat!!
Tänään luvassa vähän erilaisempaa postausta. Haluan painottaa heti aluksi, että jokainen meistä saa meikata ja ilmaista itseään haluamallaan tavalla. Tämä postaus on tehty omien kokemuksien ja havaintojen mukaan.

Kulmakarvat

Halusin laittaa tämän ensimmäiseksi, sillä kulmakarvat on ehkä mulle se tärkein asia koko meikissä.
Ehkä yleisimpiä virheitä on liian paksut ja ohuet kulmat tai liian kaukana/lähellä olevat kulmat. Näihinkin asioihin voidaan vaikuttaa kulmien nyppimisellä (tai nyppimättä jättämisellä). Kulmakarvoja piirtäessä myös jätetään sisänurkka häivyttämättä, jolloin kulmakarvoista tulee palkkimaiset. Itse pidän aika luonnollisista kulmakarvoista, joten pyrin häivyttämään sisänurkkaa mahd. luonnolliseksi. Kulmien laittamisen jälkeen kulmat kannattaa käydä kertaalleen läpi kulmaharjalla, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeämpi eikä kulmakarvoihin jää rumia rajoja!
Muotoon kannattaa kiinnittää myös huomiota niin, ettei sisänurkka mene liian alas ja häntä liian ylös, jolloin ilmeestä tulee vihainen. Taas jos sisänurkka on ylhäällä ja häntä alhaalla, ilmeestä tulee hämmästynyt/huolestunut.

Havainnollistetaan vähän miten kulmakarvat tulisi laittaa:

HOW TO EYEBROWS


A Mittaa siveltimellä nenän pielestä suoraan ylöspäin saadaksesi kulmakarvan alun
B Korkein kohta alkaa iiriksen viereltä mitattuna ylöspäin
C Laskukohta taas silmän ulkonurkasta
D Saat mitattua kulmakarvan hännän asettamalla siveltimen menemään nenänpielestä silmän ulkonurkkaan

Meikkipohja & contour

Ihan ensimmäiseksi: meikkipohja täytyy laittaa kosteutetulle iholle, sillä muuten iho näyttää todella kuivalle ja meikkivoide kasaantuu kuiville alueille. Tällaista näkee valitettavan usein ja olen itsekin sortunut levittämään meikkivoidetta kuivalle iholle, sillä ajattelin ettei iho rasvoittuisi niin nopeasti...
Yleisin virhe meikkipohjassa on väärän sävyinen meikkivoide. Liian tumman sävy näkyy heti kasvoilta ja siitä jää rumat rajat. Vielä kun meikkiin lisää contourin, tulee kasvoista aivan liian tummat ja tunkkaiset!
Meikkipohjaa valittaessa kannattaa valita sävyä vaaleampi sävy, sillä päivänmittaa meikkivoide hapettuu ja se tummenee. Valitse sävy kokeilemalla meikkivoidetta kaulan iholle, sillä kämmenselän sävy on aivan eri kuin kaulan ja kasvojen. Jos olet kahden sävyn vaiheilla, valitse se vaaleampi, sillä se tuo enemmän kirkkautta kasvoille.
HOW TO CONTOUR

Contourin tarkoitus on muokata ja korostaa kasvojen muotoa. Varjostamisen pitäisi näyttää luonnolliselta ja lopputuloksesta tulee tökerö ja suttuinen jos varsinkin poskille tulee liian selvät rajat! Contouriin kannattaa omasta mielestäni käyttää vaaleita ja vähän kylmempiä sävyjä. Oransseja aurinkopuutereita ei kannata käyttää, kuten arvatakin saattaa kasvoista tulee oranssit. Kannattaa myös meikata luonnonvalossa (esim. ikkunan edessä), jolloin lopputuloksen näkee.

Pari vuotta sitten kävin ottamassa rippikuvat ja silloin minut meikattiin. Varjostusten vuoksi kasvoni näyttivät pyöreämmiltä, mitä ne oikeasti ovat. Siinä sitten nähtiin mitä vääränlainen varjostus saa aikaiseksi.

Ripset

Kuka muu kiinnittää ripsiin huomiota? Monesti käy niin että ripsaria lisää aina vain enemmän, jolloin lopputuloksesta tulee kökköiset ja tönköt. Mulla itselläni ne karisi aina pois, jolloin näytin aivan pandalta. Suosinkin tämän vuoksi luonnollisia ripsiä, joten ripsiväriäkin tulee käytettyä vähän. Alaripsiin ei kannata lisätä paljon ripsiväriä ja nätit alaripset saat yhdellä hennolla vedolla.



LASHES

6 kommenttia:

 1. On ihan omasta ihosta ja tuotteista mitä käyttää meikin alla kiinni hapettuuko meikkivoide kasvoilla vai ei. Kannattaa hakea mielummin näyte meikkivoiteesta ja kokeilla kotona hapettuuko meikkivoide vai ei ja silloin näkee myös sopiiko meinkivoide omalle iholle. Liian vaaleaa meikkivoidetta ei kannata käyttää, koska se helposti luo kalpean ja sairaan vaikutelman. Terveisin Kosmetiikkaneuvoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että aivan liian vaalea luo kalpean vaikutelman, vieläpä ilman mitään tuotetta, joka toisi lämpöä kasvoille! Tämän perusteella tuo nykyinen meikkivoide ei käy minulle, vaikka olen todennut sen ihan ookooksi. Kiitos vielä kommentista!<3

   Poista
 2. Tää oli tosi hyvä & mielenkiintonen postaus :-)

  VastaaPoista
 3. Meikkivoidetta en käytä niin siitä en tiedä oikeen mitään, mut ton kulmien kanssa kamppailun käyn läpi joka aamu! :D Hämmentävää, kun välillä ne menee ihan täydellisesti kuin itsestään, ja toisina päivinä taas kulmakarvan muodosta tulee jotenkin tosi mystinen ja kuljen loppupäivän toinen silmä hämmentyneenä ja toinen vihasena... Pitääpä joskus huvikseen mitata kynällä toi kulmakarvan alaosan paikka, jos siitä olis vaikka apua :) Ja mäkin suosin luonnollisuutta ripsien kanssa ihan ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttava tietää etten ole yksin kulmakarvojeni kanssa! :D Hämmästyttää itseänikin kun kulmakarvat menevät ihan oudosti !!
   Kiitos kovasti kommentista <3

   Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.