18.10.2021

Kolmen tuotteen ihonhoitorutiini


Whamisa Water Cream kasvovoide


Kun ihoa hoitaa oikeilla tuotteilla, pärjää myös tuotteiden minimalistisella määrällä. Ihon luonnollisen toiminnan tukemiseen tarvitsee ainoastaan puhdistustuotteen, kasvoveden ja kasvoöljyn/kosteusvoiteen. Ihonhoitorutiiniin voidaan ottaa täydentäviä tuotteita, kuten kuorinta, silmänympärysvoide tai seerumi, mikäli iholla on haasteita, jotka kaipaavat erityisempää huolenpitoa. Suosittelen myös vahvasti aurinkosuojan käyttöä loppukeväästä aivan kesän loppuun saakka! Vielä parempi on, jos aurinkosuoja on käytössä ympäri vuoden.


Whamisa Cleansing Oil


Ihon puhdistus öljypuhdistuksella

Unohdetaan heti aluksi puhdistustuotteet, jotka pesevät ihon narskuvan puhtaaksi. Ihon kuuluu tuntua joustavalta ja pehmeältä puhdistuksen jälkeen, jonka vuoksi suosin puhdistukseen puhdistusöljyjä ja -balmeja, jotka hoitavat ihoa eivätkä puhdista iholta pois sen omia tärkeitä rasvoja. Liian voimakas putsari häiritsee ihon luontaista suojamuuria joka näkyy iholla hilseilynä, kuivuutena tai epäpuhtauksina. Yleensä jo pelkkä puhdistustuotteen vaihtaminen hellävaraisempaan muuttaa ihoa silminnähden!

Tuotesuositukset

Whamisa Cleansing Oil* - Kaikille, etenkin kuivalle iholle sopiva öljy puhdistaa iholta meikin hellävaraisesti. Sopii täydellisesti sekä aamu- että iltapuhdistukseen jättäen ihon pehmeäksi. Emulgoituu täydellisesti veden kanssa, eli pelkkä huuhtelu riittää puhdistamiseen. Puhdistusöljy ei myöskään tuki ihoa.

Urang Natural Cleansing Oil* - Tämä on mielestäni öljypuhdistuksien luksus tuote! Ihana samettinen koostumus jättää ihon pehmoiseksi. Huuhtoutuu iholta vaivattomasti veden kanssa ja jättää ihon hoidetun tuntuiseksi. Sopii sekä aamu- että iltapuhdistukseen, eikä tuki ihoa!

Mikäli ihosi on herkästi tukkeutuva, kannattaa tutustua myös suosimaani kaksoispuhdistukseen, jossa iho puhdistetaan tuplasti puhdistusöljyllä ja vesipohjaisella puhdistustuotteella


Whamisa Deep Rich Toner

Ihon nesteytys kasvovedellä

Iho tarvitsee toimiakseen sekä vettä että rasvaa. Ihon kosteuttaminen alkaa siis kunnon nesteytyksellä kasvoveden voimin. Kosteuttaminen tapahtuu korealaisesta ihonhoitorutiinista tutulla taputtelu tekniikalla, jossa iholle kerrostetaan jopa seitsemän kerrosta kasvovettä. Etenkin kuiva ja pintakuiva ihoinen hyötyy kasvoveden kerrostamisesta, mutta kannattaa muistaa, että myös sekaiho ja rasvoittuva iho kaipaavat nestetystä. Kasvovettä otetaan siis pari tippaa kämmenelle, hierotaan kämmenet yhteen ja kasvovesi painellaan iholle kunnes se on imeytynyt kokonaan. Tämä toistetaan niin monta kertaa, kunnes iho tuntuu kosteutetulta. Viimeisen kerroksen jälkeen iho voidaan jättää hieman kosteaksi, jolloin kasvovesi edesauttaa kosteusvoiteen tai kasvoöljyn imeytymistä iholle.

Tuotesuositukset

Whamisa Deep Rich Toner* - Yksi kaikkien aikojen parhaista tehokosteuttavista kasvovesistä mitä markkinoilta löytyy. Seerumimainen paksu koostumus kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja saa ihon näyttämään kuulaalta. Täydellinen kuivalle iholle, mutta myös sekaiho ja rasvoittuva iho saa tästä paljon apua! Yksinkertaisesti paras.


Katja Kokko Yin Your Skin Sileä öljy


Viimeistely kasvovoiteella tai -öjyllä

Suosin itse enemmän öljyjä ihonhoidossa, sillä ne sitovat enemmän kosteutta iholle verrattuna voiteisiin. Hyvä kasvoöljy on ihoa ravitseva ja suojaava, sisältää erilaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Kylmäpuristetuissa öljyissä on tallella kaikki iholle hyödylliset ravintoaineet. Aikaisemmin pelkäsin kasvoöljyjä, sillä oma ihoni oli herkästi rasvoittuva enkä halunnut lisätä sen rasvaisuutta. Nykyään en voisi kuvitellakkaan ihonhoitorutiinia ilman öljyjä, sillä niitä käyttämällä olen saanut omat ihon talintuotannon rauhoittumaan. Kasvoöljy kannattaa levittää illalla kasvoille heti kasvoveden perään hieman kosteahkolle iholle. Silloin öljy pääsee imeytymään optimaalisesti iholle jättämättä rasvaista tunnetta. 

Kasvovoiteet taas ovat yleensä vesipohjaisia sisältäen pienen määrän öljyjä. Jonkun iho voi vaatia enemmän vesikosteutusta, jolloin kosteusvoide on riittävä tuote kun taas toisen iho kaipaa enemmän rasvoja, jolloin öljy on sopivampi valinta. Voide levitetään kasvoöljyn tapaan hieman kostealle iholle heti kasvoveden jälkeen. Omassa rutiinissa käytän öljyjä sekä päivä- että yökäytössä, mutta silloin tällöin aamuisin korvaan kasvoöljyn kevyellä voiteella.

Tuotesuositukset

Katja Kokko Yin Your Skin Sileä Kasvoöljy* - Maailman ihanin öljy: kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus, joka hoitaa iholta kuivuuden ja epäpuhtaudet. Ei rasvoita ihoa ollenkaan vaan päinvastoin hoitaa ihon talineritystä. Tuo iholle mitä upeimman kuullon ja sopii vielä meikin alle. Täydellinen öljy päiväkäyttöön! 

Sisin Helmi Jalokivihoitoöljy -  Erityisesti kuivalle iholle suunnattu öljy, jossa Sileää hieman paksuhkompi koostumus. Imeytyy kuitenkin iholle iholle hyvin jättäen siitä samettisen. Iso pakkauskoko mahdollistaa käytön myös vartalon hoitoon! 

Sisin Granaatti Jalokivihoitoöljy - Yksi pitkäaikaisista suosikeistani, suunnattu nimenomaan epäpuhtaalle akneiholle. Rauhoittaa loistavasti ihon tulehduksia samalla kosteuttaen ihoa. Käytössä riittää muutama tippa eikä öljy jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi! Tämä oli aikalailla ensimmäisiä öljyjä joita uskalsin silloiselle akneiholleni käyttää. 

Whamisa Water Cream - Mikäli iho kaipaa nimenomaisesti vesikosteutusta, on Water Cream hyvä vaihtoehto kosteusvoiteeksi. Kevyt, riittoisa koostumus imeytyy hyvin iholle. Kevyestä koostumuksesta huolimatta voide kosteuttaa ihoa loistavasti. Toimii hyvin seka-rasvaisella iholle, mutta välttämättä ei yksinään riitä kaikista kuivimmalle iholle.

Whamisa Water Cream

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.