16.8.2021

Kasvojen esteettinen teippaus | Facial taping

Oletko jo kuullut kasvojen kinesioteippauksesta? Törmäsin tähän itse muutamia kuukausia taaksepäin Instagramissa, kun seuraamani venäläinen kauneusalan ammattilainen julkaisi kuvia että videoita tästä hoitomuodosta. Minulla oli mahdollisuus osallistua alan ammattilaisille suunnattuun webinaariin, jossa käytiin läpi mitä kasvojen esteettinen teippaus tarkoittaa ja millaisia hyötyjä siitä on iholle. 

Esteettinen teippaus eli kasvojen kinesioteippaus on mielenkiintoinen uusi tapa kiinteyttää kasvoja ilman kirurgisia toimenpiteitä tai injektioita. Hoito tehdään käyttämällä nimenomaan kasvoille tarkoitettuja esteettisiä kinesioteippejä, joissa on hypoallerginen liimapinta joka ei tuki ihoa. Vartalolle tarkoitetut teipit eivät valitettavasti sovellu kasvojen iholle liimapinnan vahvempien ainesosien vuoksi. Yleensä kasvoille tarkoitetut kinesioteipit ovat valmistettu silkistä, viskoosista tai luomupuuvillasta.


facial taping

Kuva täältä

Kosmetologien tekemänä kasvojen kinesioteippaus lupaa kiinteyttää ihoa ja poistaa turvotusta kasvojen alueelta. Hoito parantaa aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksia, jolloin lihas saavuttaa luonnollisen pituutensa. Kun kinesioteippi asetetaan oikein lihasten mukaan, voidaan lihasta liftata. Kinesioteippauksella voidaan aktivoida myös imunesteiden virtausta, joka auttaa toksiinien ja ylimääräisten nesteiden poistumista vähentäen samalla turvotusta. 


Olisiko tällaiselle hoidolle kysyntää?

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, en silti jaksa uskoa että tällä saataisiin kovin pitkäaikaisia vaikutuksia mutta hetkellisiä varmasti kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maikku,

   Varmasti tässäkin sama periaate kuin muissakin hoidoissa, eli vaatii säännöllisyyttä jotta saadaan ylläpidettyä tuloksia. Olisi mielenkiintoista päästä itse kokemaan hoito!

   Poista
 2. Minä olen itse tehnyt kinesioteippausta kasvoille muutamien kuukausien ajan, ja varsinkin sibeliusrypyn ja silmien alueen turvotus on olennaisesti muuttunut. Laitan teipit noin 2-4 yönä viikossa ja aamulla ero on merkittävä. Toki päivän aikana rypistelen naamaani jälleen, mutta sen verran hyviä tuloksia tullut, että aion jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Oletko itseoppinut kasvojen kinesioteippaaja vai käynyt koulutuksen/kurssin siihen? Ihana kuulla kokemuksia hoitomuodosta! :)

   Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.