22.3.2020

Ihonhoitorituaalia täydentävät tuotteet


Edellisessä postauksessa halusin tuoda esiin ihonhoidon perusrutiinia. Perusrutiini sisältää pääasiassa puhdistustuotteen, kasvoveden, tehoaineen, kosteusvoiteen sekä kasvoöljyn. Kun perusrutiinin on saanut kuntoon, seuraava steppi olisi ottaa käyttöön rutiinia täydentäviä ja tehostavia tuotteita. Näitä ovat muun muassa kasvokuorinta ja -naamio.


SISIN KASVOKUORINTA


Ihon pinnalle kertyy jatkuvasti sarveistunutta, eli kuollutta ihosolukkoa. Iho uusiutuu n. 28 päivän välein ja ikääntyessä ihon uusiutuminen voi kestää jopa puolet pidempään. Kuorinnan tehtävänä on poistaa ylimääräistä sarveissolukkoa ja antaa tilaa uusille ihosoluille sekä stimuloida ihon uusiutumista. Kuorinta pitää ihon terveenä ja kuulaana sekä tehostaa hoitotuotteiden imeytymisen iholle.

Kuorintaa on suositeltava tehdä kerran viikossa, etenkin helposti tukkeutuvalla ja rasvoittuvalla iholla. Herkkä ja ohut iho hyötyy parin viikon välein tehtävästä kuorinnasta. Liika kuorinta voi saada aikaan epätasapainotilan pH-arvossa ja bakteerikannassa. Liika kuorinta näkyy yleensä ärtyneisyytenä, punoituksena, ihon hilseilynä ja kireytenä.

Suosittelen lämpimästi joka ihotyypille rakeettomia entsyymikuorintoja tai happopohjaisia kuorinta-aineita. Rakeelliset kuorinnat ovat myös tehokkaita, mutta niitä suosittelen harvemmin kenellekkään. Liika mekaaninen hankaus voi aiheuttaa herkistymistä ja esimerkiksi couperosaa ja rosaceaa. Mekaaninen hankaus ei ole myöskään toivottavaa tulehtuneella akneiholla.

Enstyymikuorinnat ovat hellävarainen vaihtoehto couperoottiselle ja rosaceaan taipuvalle iholle, sillä ne irrottavat ihon pinnalta sarveissolukerroksen ja nopeuttavat aineiden imeytymistä ihoon hajoittamalla keratiinia iholta. Yleisimpiä kuorinta-aineissa käytettäviä enstyymejä löytyy mm. papaijasta, ananaksesta, granaattiomenasta ja kiivistä.

AHA-, BHA-, ja PHA kuorinnat ovat happopohjaisia kuorintoja
AHA-happo on vesiliukoinen ainesosa, joten se vaikuttaa parhaiten ihon pinnalla silottaen ja kirkastaen ihoa. joista AHA-happo vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja parantaa aineiden imeytymistä. AHA-hapot sopivat lähes kaikille ihotyypeille, mutta herkän ihon ja rosacean kannattaa välttää näitä kuorintoja.
BHA-happo eli salisyylihappo taas rasvaliukoisena ainesosana sopii epäpuhtaalle iholle puhdistaen ihohuokosia ehkäisten mustapäitä ja epäpuhatuksia. Se myös rauhoittaa tulehduksia ja tasapainottaa talineritystä. Salisyylihappo ei sovi rosacealle eivätkä herkälle iholle.
PHA-kuorinta on isomolekyylisenä ainesosana pinnallisempi kuorinta, joka ei herkistä auringolle. Tällä hapolla on samankaltaisia vaikutuksia AHA-happojen kanssa, mutta se käy myös herkkäihoisille.


SISIN SAFIIRI JALOKIVINAAMIO


Kasvonaamioita löytyy markkinoilta varmasti miljoonaa erilaista: on geelimäistä, voidemaista, savi- tai hiilipohjaista, kangasnaamiota ja vaikutuksiltaan on kuorivaa, kosteuttavaa, puhdistavaa, kiinteyttävää ja kirkastavaa...

Valitse naamio sen perusteella mitä haasteita ihossasi on. Naamio hoitaa ihoa intensiivisemmin imeyttämällä hoitavia ainesosia, kosteutta ja mineraaleja iholle. Puhdistavat naamiot imevät taas itseensä likaa ja talia iholta. Kangasnaamiot ovat huippuja tuomaan suuren määrän kosteuttavia aktiiviaineita iholle. Huuhdeltavaa naamiota kannattaa käyttää ihotyypistä ja naamiosta riippuen 1-3 kertaa viikossa, kangasnaamiota voi käyttää useammin esim. seerumin tilalla.

Kosteuttavat voide- ja geelinaamiot: Voidemaiset ja geelimäiset naamiot ovat parhaita kuivalle ja pintakuivalle iholle. Osa kosteuttavista naamioista sopii myös yökäyttöön, jolloin se levitetään viimeisenä ihonhoitotuotteena rutiinin päätteeksi. Voidemaisissa ja geelimäisissä naamioissa yleensä kosteuttava idea valuu hukkaan siinä vaiheessa, kun ne täytyy huuhdella iholta sillä välillä ne ovat hankala huuhtoa iholta poisnilman klähmäistä tunnetta. Tällaisten naamioiden puhdistukseen suosittelen esimerkiksi musliiniliinaa.

Mineraalisavinaamiot: Mineraalisavinaamioista löytyy helposti joka ihotyypille sopiva naamio. Näissä savi imee itseensä ylimääräistä likaa ja talia samalla kun saven sisältämät mineraalit pääsevät vaikuttamaan iholla. Naamion puhdistavaa ja kuorivaa vaikutusta voi tehostaa vielä pyörittelemällä naamiota lopuksi kostein käsin.

Aktiivihiilinaamiot: Hiili on antibakteerinen ja tulehduksia hillitsevä ainesosa, jota käytetään puhdistavissa ja kirkastavissa tuotteissa. Aktiivihiili imee itseensä tehokkaasti likaa ja epäpuhtauksia, jonka vuoksi hiili on paljon käytetty ainesosa epäpuhtaan ja akneihon hoidossa!

Kangasnaamiot: Koreasta lähtöisin olevat kangasnaamiot sisältävät reilun määrän ihoa hoitavia aktiiviaineita, jotka ovat pakattu hoitonesteen tai seerumin muotoon. Kangasnaamioita ei huuhdella iholta, vaan ne sijoitetaan keskelle hoitorutiinia puhdistuksen ja hoitonesteen jälkeen ja sen sisältämät tehoaineet lukitaan lopuksi ihoon kosteusvoitein ja öljyin. Naamio kannattaa asettaa iholle tiiviisti, myös silmänympärysiholle ja hoidon lopuksi pussiin jääneen ylimääräisen seerumin voi levittää kasvoille, kaulalle ja muualle vartalolle hoitamaan. Kangasnaamio tuo loistavaa kosteutta silloin kun iho tuntuu kosteusköyhälle.

Suosittelen valitsemaan kylppärin kaappiin ainakin muutaman naamion: puhdistavan, kosteuttavan ja rauhoittavan. Tällöin kaapista löytyy ''hätävara'' useampaan haasteeseen!


SISIN UBIKINONI NAAMIO


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.