3.3.2019

Rauhoittava sinkki epäpuhtaan ihon hoidossa

Moikka!

Olen testannut aikaisemmin epäpuhtaalle iholleni tätä todella edullista The Ordinaryn Salisylic Acid 2% Solution -seerumia, joka osoittautui taivaan lahjaksi! Salisyylihappo (eli BHA happo) on siitä kiva, että se rasvaliukoisena happona pääsee tunkeutumaan talia tuottavaan huokoseen. Tällöin se pääsee liottamaan talia ja ennalta ehkäisemään tukkeumia, näppyjä ja mustapäitä. Se toimii ennaltaehkäisevänä tuotteena, mutta myös hädän hetkellä pikaisena näppyjen nitistäjänä!

Salisyylihapon lisäksi olen nyt innostunut (taas) sinkkivoiteista. Ostin tässä vuosi sitten EkoPharman Karpalo -sarjan sinkkivoiteen, josta olin vain kuullut että se on hyvä epäpuhtaalla iholla. Valkoinen paksu koostumus ei kuitenkaan ollut aivan mieleeni kun yön aikana se mureni pois alueelta jolle sen levitin. Tuote siis tuntui täysin turhalta kunnes tutustuin sinkkiin ainesosana enemmän...

2019-02-21 12.26.23 1

Sinkki on siis erittäin rauhoittava ja tulehduksia ehkäisevä aine, joka myös ehkäisee ihon rasvoittumista. Sinkki nimenomaan myös parantaa ihoa ja hillitsee ihoärsytystä, jonka vuoksi se ei ole kovakourainen iholle. Monet finnien tappoaineet jättävät jälkeensä punaisen, jopa hilseilevän rikkonaisen ihon, kun taas sinkkivoiteiden jälkeen iho on rauhoittunut ja pehmeä. Sinkkivoiteet eivät vaikuta ihan yhdessä yössä vaan käyttökertoja se vaatii aina muutaman yön.

EkoPharman sinkkivoiteen sisältämä sinkkioksidi nimenomaan suojaa ja rauhoittaa ihoa ja sillä antimikrobinen vaikutus. Sinkkiä tehostamassa voiteeseen on lisätty karpalouutetta, aloe veraa ja piparminttua, jotka tehostavat rauhoittavia ja talin tuotantoa edistaviä vaikutuksia. Lisäksi voiteesta löytyy E-vitamiinia ja viinirypäleen siemenöljyä.

2019-02-21 12.26.23 2

Levitän itse sinkkivoidetta aina ohuen kerroksen laajalle alueelle aina päällimmäisenä hoitotuotteena ja annan vaikuttaa yön ylitse. Kotipäivinä tämä taas käy hyvin täsmätuotteena suoraan näpyn päälle. Mitä paksumman kerroksen tätä levittää, sen helpommin voide tuntuu murenevan iholla. Tämä on osasyy siihen, miksi levitän mielummin laajemmalle alueelle ohuen kerroksen tätä kuin se, että levitän paksun kerroksen vain yhteen kohtaan!

Harmittaa edelleen kun Berliinin reissulla lennon jälkeen ihoani korosti kipeä ja punainen finni ja yritin sitä sitten ainoalla aknegeelillä poistaa ja ihohan siitä sitten reagoi hilseilemällä, eikä meikkikään levittynyt enää kauniisti iholle. Sitten heti kotiin päästyäni sinkkiä käyttämällä koko näppy hävisi päivässä parissa!

On se niin jännä, että tuote josta ei innostunut aluksi, onkin paljon mielenkiintoisempi ja ''toimivamman'' tuntuinen kun ymmärtääkin miten se oikeasti toimii ja vaikuttaa iholla :-DOletko kokeillut sinkkiä ihonhoidossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.