9.12.2018

Kosmetologina Espanjassa

Moikka!


En olekaan paljastanut täällä blogin puolella, että vietän 7 viikkoa Espanjan Fuengirolassa suorittamassa viimeisiä työssäoppimisiani. Mikäli työssäoppiminen, asuminen ja normaali arki ulkomailla kiinnostaa, kannattaa ottaa mun insta seurantaan (sanniijuliaa) ja kohokohdista SPAIN pääset katsomaan myös aiemmat kuvamateriaalit! Päivittelen instastoorin puolelle tekemisiäni kuvien muodossa. Mikäli sua kiinnostaa kuvien päivittelyn lisäksi kuulla enemmän työssäoppimisesta, hakuprosessista ja arjesta täällä, kannattaa jäädä seurailemaan tätä postaussarjaa! Sen löydät tägeistä avainsanalla Työssäoppiminen ulkomailla.

Fuengirola, Spain

Päädyin työssäoppimaan tänne Espanjaan muiden opiskelijoiden blogien kautta (eli ei ole mikään turha homma tätä kirjoittaa!) ja äitini kannustuksesta sitten otin yhteyttä koulumme KV- eli kansainvälisyys vastaavaan. Joissain paikkakunnilla koulu etsii oppilaille työpaikat, lennot, majoitukset sun muut, mutta minä etsin ne itse. Meidän koulussa kaikki ulkomaille lähtijät saivat oppilaitokselta tai Erasmukselta rahallista matkatukea, joka minulla on 1/3 normaalin tuen määrästä suomalaisen työpaikan vuoksi. Itse sain kuntayhtymän apurahan, sillä olen suomalaisessa yrityksessä töissä. Ulkomaalaiseen työpaikkaan mennessä saa Erasmus+ apurahan! Näihin on kuulema erilaiset kriteerit!  Lisäksi Kelalta saa hyvin asumis- ja opintotukea eli mikäli koet rahan ongelmaksi niin ei huolta, tukia saa tarpeeksi vuokria ja matkakustannuksia varten!

Kun sain varmistettua työssäoppimispaikkani, varasin lennot kuukausia aikeisemmin, jolloin ne luonnollisesti olivat halvimmillaan. Etsimme myös minulle asuntoa ja päädyin vuokraamaan soluasunnon Hostal Nevadasta, joka sijaitsee n. 600m päästä työpaikastani. Hostallin sijainti on todella hyvä; vain 300m rannalle, kaupat löytyvät lähistöltä sekä juna-asema on lähes hotellin vieressä. Fuengirolan keskustaan pääsee siis kätevästi muutamassa minuutissa junalla, mutta parin kilometrin matkan taittaa myös kävellen esimerkiksi rantakatua pitkin.

Espanja, Fuengirola

Mitä kaikkea pitää suorittaa ja tehdä ennen ulkomaille lähtöä?

Ota yhteyttä koulusi kansainvälisyysvastaavaan, ja kerro, että olet kiinnostunut työharjoittelusta ulkomailla. Tee koulusi kautta englanninkielinen työhakemus ja CV ja mieti minne päin maailmaa haluat lähteä! Tämä täytyy olla tehtynä melkein vuosi ennen lähtöä, joten ulkomaille lähtemistä kannattaa alkaa miettimään ajoissa! Koulu auttaa etsimään sopivaa työssäoppimispaikkaa haluamastasi kohteesta. Mikäli haluat itse etsiä työpaikkaa esim. Espanjasta niin facen Aurinkorannikon työpaikat –ryhmästä löytyy loistavia vaihtoehtoja. Heti kun kohde ja työpaikka on saatu varmistettua, kannattaa jo varailla lentoja, jotta saat ne mahdollisimman edullisesti.

Asuntojen metsästys kannattaa aloittaa sen jälkeen, kun lennot on varattu. Espanjasta niitä voi etsiä esim. face ryhmästä Asunnot aurinkorannikolla. Kelan asumis- ja opintotukihakemukset voi laittaa vireille kun asunto on valittu. Ulkomaille lähtiessä pidemmäksi aikaa kannattaa hankkia myös kansainvälinen kelakortti sekä tarkastaa onko tarvittavat rokotukset voimassa. Varmista ennen lähtöä saatko koululta matkavakuutukset, jottei niistäkään tarvitse huolehtia! Itse tein vielä matkustusilmoituksen ulkoministeriöön (ei pakollinen mutta hyvä tehdä).

Koulusta saamani tuen ehtona on että pidän blogia harjoittelun ajan. Minullehan se käy hienosti, mikä olisikaan parempaa, kuin päivitellä tänne kauneusalan kuulumisia täältä päin maailmaa! Mulla on ollut ihan uskomattoman kiva viikko täällä Espanjassa ja päivittelen lisää sitä mukaa kun kokemuksia kertyy!

Fuengirola, Spain

Mitä kaikkea haluaisit kuulla matkasta ja työssäoppimisesta?

8 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa ihanalle. Jään innolla odottelemaan lisää.

  http://nimetontakirjoittamista.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kommentista :-) Lisää on tulossa jo ensiviikolla ja mikäli löytyy postaustoiveita täältä niin otan ilomielin vastaan! <3

   Poista
 2. Ompas mahtava mahdollisuus! Kosmetologina oleminen on varmasti vähän erilaista kun Suomessa vaikka tuollakin suomalaisia kauneudenhoitoalan ammattilaisia löytyy :) Olis ihan mahtaa itsekkin päästä työskentelemään kosmetologina muualla kuin suomessa :)

  VastaaPoista
 3. Eikö! Hieman eroja kyllä löytyy Suomen ja Espanjan välillä, mutta kun suomalaisessa hoitolassa työskennellessä eroja ei hirveästi löydykkään. Enemmän niitä löytyy asiakaskäyttäytymisessä! :-D Kannattaa tsekkailla noi face linkit kuten toi Aurinkorannan työpaikat, josta voisi hyvinkin löytyä joku mahdollinen paikka!! Ulkomailla työskenteleminen kuitenkin on aina ihan erilaista kuin omassa kotimaassa jo kielen kannalta <3

  VastaaPoista
 4. Vautsi, ihan mahtavaa että uskalsit lähteä ulkomaille työssäoppimaan! Odotan innolla kokemuksiasi Espanjasta :)

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.