18.8.2018

Ihonhoitorutiinini ja kuinka muodostaa oma rutiini


Moikka!

En ole taas vähään aikaan päivittänyt blogin puolelle mun ihonhoitorutiinia, sillä tuotteet vaihtuvat alta aikayksikön, eivätkä samat tuotteet ole enää parin viikon jälkeen käytössä. Viimeisin rutiinini taitaa olla vuosi sitten päivitetty NovAge ihonhoitorutiini. Yleensäkin mun ihonhoitorutiini on ollut tyyliä puhdistus - (kuorinta - naamio) - kasvovesi - silmänympärysvoide - seerumi - yö ja päivävoide. Nyt se koostuu näistä kaikista ja lisänä rutiiniin ovat tulleet puhdistusöljy, kangasnaamio, kasvosuihke sekä hoitoneste. Eikä ihonhoitoon mene kuin vajaa 5-10 minuuttia jota kangasnaamio yleensä pidentää vielä 20 minuutilla.

SKINCARE ROUTINE1

Helpoin ihonhoitorutiini muodostuu puhdistustuotteesta, kasvovedestä, silmänympärysvoiteesta sekä yö- ja päivävoiteesta. Siihen lisäksi suosittelen kuitenkin viikon kahden välein käytettäväksi kuorinnan, joka tehostaa tuotteiden imeytymistä sekä halutessaan voi myös käyttää kasvonaamiota. Sitten myöhemmin, kun innostusta löytyy, voi rutiiniin lisätä seerumia ja hoitonestettä sekä puhdistusöljyä ja kangasnaamioita. Iholle ei voi kerrostaa liikaa tuotteita eikä sitä voi hoitaa liikaa, kunhan tuotteet ovat ihotyypille sopivia. Liian raffit tuotteet kuivattavat ihoa ja voivat aiheuttaa näppyjä ja epäpuhtauksia.

CLEANSING, DERMOSIL, OLIVIA KLEIN

CLEANSING FOREO

Oma ihonhoitorutiini alkaa siitä, kun puhdistan pääasiassa iltaisin meikkini Dermosilin Puolukka puhdistusöljyllä, joka irrottaa iholta meikin jonka jälkeen puhdistustuote pääsee puhdistamaan itse iholta kaikki epäpuhatudet. Puhdistukseen käytän tällä hetkellä Olivia Kleinin Jelly Washia, jonka koostumus on aivan ihana ja hellävarainen - ei kuitava ihoa ollenkaan! Käytän Jelly puhdistustuotteen yhteydessä joko vasta ostamaani Foreota tai Oriflamen kasvoharjaa. Molemmat pitävät ihon uskomattoman pehmeänä! Uutta foreota käytän toki enemmän, sillä olen siitä niin innoissani!!

Olivia Kleinin tuotteisiin pääset tästä sekä tästä pääset lukemaan miksi kasvoharjaa kannattaa käyttää.

SCRUB AND MASK, LUMENE -417, MADARA

Yleensä puhdistuksen yhteydessä teen kasvojen kuorinnan, joka mahdollistaa tuotteiden imeytymisen paremmin iholle! Tämän vaiheen olen jättänyt välistä jo valmiiksi kuorivan aknevoiteen vuoksi, ettei ihoni kuivuisi enempää. Naamioita kuitenkin käytän aktiivisesti puhdistuksen jälkeen riippuen ihon kunnosta. Vaihtoehtoina ovat yleensä kosteuttavat, tasapainottavat tai rauhoittavat naamiot, mutta varastoista löytyy myös kirkastavia sekä syväpuhdistavia yksilöitä. 

Kuorinnan hyödyistä pääset lukemaan täältä ja tuotteet -tägeihin olen merkannut kasvonaamiot josta löydät kattauksen erilaisia naamioita. 

TONER OLIVIA KLEIN ACNE SPRAY TONER

Ja kaikkien puhdistuksien jälkeen tulisi itse kasvojen kosteutus, joka alkaa kasvovedellä. Suomalaisille kasvovesi kuuluu puhdistustuotteisiin, mutta miellän sen itse myös ihonhoiton starttaajaksi, sillä se jo kosteuttaa ihoa ja valmistelee ihon seuraaville hoitotuotteille. Kasvovetenä tällä hetkellä ovat käytössä Olivia Kleinin Acne Spray Toner -  nimensä mukaan iholle suihkutettava tuote. Suihkuttelen sitä pari kerrosta iholle ja taputtelemalla imeytän sen iholle. 


LUMENE , WHAMISA

Kasvoveden jälkeen taputtelen iholle ensin kerroksen Whamisan Organic Flower Toneria jonka jälkeen about 3-4 kerrosta Lumenen hoitonestettä, jotka takaavat ihon kosteutuksen. Näiden jälkeen saatan vielä asettaa kasvoille kangasnaamion vartiksi, jonka jälkeen se saa vielä vaikuttaa dekolteella hetken. Kiireisinä aamuina kangasnaamiota ei ehdi käyttää, mutta pari kertaa viikossa iltaisin naamio hellii ihoa ennen seerumia ja kosteusvoidetta! Naamiopussin pohjalle jää yleensä tilkka seerumia, joka kannattaa vielä hyödyntää seuraavassa vaiheessa iholle tai säästää myöhemmäksi!


MOISTURIZING OLIVIA KLEIN, LUMENE, HOHDE

Hoitonesteen jälkeen kasvoille on hyvä levittää seerumi ja kasvovoiteet, jotta niiden tuoma kosteutus lukittuu iholle. Mikäli hoitonesteet jättää lukitsematta iholle ne haihtuvat päivänmittaa sen sijaan että imeytyisivät ihoon. Käytän tällä hetkellä Lumenen Valo C-vitamiini ja hyaluronihappo seerumia, joka tehokosteuttaa ja kirkastaa ihoa tehokkaasti. Kun ihoni on nyt erittäin kuiva, käytän öisin Hohde tehovoidetta, josta ihoni on tykännyt todella paljon! Myös Olivia Kleinin tehovoide on ollut kevyen koostumuksen vuoksi aktiivisesti käytössä. 


Monestako tuotteesta ihonhoitorutiinisi koostuu? Entäpä tykkäätkö hifistellä tuotteiden kanssa vai oletko enemmän sitä tyyppiä että kaikki-nopeasti-iholle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.