14.6.2018

Erinomainen tapa kosteuttaa kuivaa ihoa!

Moikka!

Ihoni on viime aikoina kärsinyt kauheasta kuivuudesta aknevoiteen köyttöönoton myötä eikä mikään määrä kosteusvoidetta tai kasvoöljyä ole auttanut tähän kuivuuteen. Hetken tauolle jäänyt hoitoneste pääsi takaisin ihonhoitorutiiniini eikä kestänyt pariakaan päivää, kun ihoni kosteustasapaino palautui ja ihoni hehkuu taas! 

Lumene Lähde Beauty Lotion

Vaikka hoitonesteet ovat jo monelle tuttujuttu, kannattaa silti muistaa nämä pikkuasiat sen käytössä: ihonhoitorutiinissa hoitoneste levitetään iholleheti kasvoveden jälkeen ja ennen seerumia, jolloin se valmistelee ihon vastaanottamaan seerumin. Hoitonestettä ei missään nimessä kannata levittää iholle vanulappua käyttäen, vaan taputellen sormin jollon kaikki neste imeytyy ihoon. 

Nimensäkin mukaan hoitoneste tuo iholle sitä hoitavia aineita ja parasta on se, että sen vesimäinen koostumus imeytyy iholle hulmahtaen. Uskoisin jopa, että hoitoneste ihonhoitorutiinissa voisi auttaa monen suomalaisen ihon kuivuuteen mikäli sitä käyttää oikein. Pelkkä hoitoneste ei koskaan riitä kosteuttamaan ihoa, vaan sen päälle on levitettävä seerumi tai kasvovoide sitomaan kosteus ihoon.

Lumene Lähde Beauty Lotion 1

Aloitin vähän aikaa sitten käyttämään Lumenen Lähde Aqua Lumenessence Beauty Lotionia, joka suomennettuna on hoitoneste. Aasiassa beauty lotion ja hoitoneste kulkee nimellä Essence ja suomessa essence nimellä kulkevia tuotteita löytyy esim. The Body Shopilta. 

Oma ihoni on erityisesti tykännyt aasialaisesta ihon tehokosteutuksesta, jotka kutustaan nimellä 7 skin method ihonhoitotavasta, jossa ideana on levittää hoitonestettä kasvoille jopa seitsemän kerrosta. Kuulostaako hullulta? Ehkäpä,  mutta se toimii. Ihoni ei ole luultavasti koskaan näyttänyt niin kuulaalta ja täyteläiseltä kuin hoitonesteen kerrostamisen jälkeen! Tarkoituksena hoitonesteen kerrostamisessa on levittää iholle pieni määrä hoitonestettä kerrallaan ja kun edellinen kerros on hieman kuivunut, voidaan perään levittää jo toista kerrosta. Vaikka hoitonesteellä on kosteutettu ihoa jo reilusti ja hoitavia aineita imeytetty iholle, on kaikki se kosteus lukittava iholle kosteusvoiteella. 

Tosiaan, aknevoiteen saatuani iltarutiinini on mennyt lähes näin: ihon puhdistus, kasvovesi, aknevoide ongelma-alueisiin ja kosteusvoide muualle. Koska aknevoide kuivattaa ihoani kauheasti yönaikana, on aamulla ihana kerrostaa hoitonestettä iholle! Hoitoneste palauttaa ihon kosteuden todella nopeasti ja ihokin näyttää taas kuulaalta ja täyteläiseltä! Aluksi hoitoneste oli kiva lisä ihonhoitorutiiniin, mutta nyt huomasin nopeasti sen tarkoituksen ihon kosteuttamisessa ja hoitamisessa. Isot peukut Lumenen hoitonesteelle! 

Lumene Lähde Beauty Lotion 2


Joko hoitoneste kuuluu sinun ihonhoitorutiiniisi?

2 kommenttia:

  1. En oo kuullutkaan hoitonesteestä mut vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! :) Tuota 7 skin methodia pitäis kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa hei ehdottomasti käydä tutustumassa vaikka tuohon Lumenen hoitonesteeseen taikka sitten TBS:in essenceihin! :-) Bongailin myös tänään Kuopion Sokokselta Loccitanen uutuuksia, joissa oli mukana todella kauniilla purkilla varustettu hoitoneste :-)! 7 skin methodia kannattaa kokeilla, mikäli hoitoneste rantautuu mukaan ihonhoitorutiiniin, sen jättämään tunteeseen jää helposti koukkuun!

      Poista

Kaikki kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!

Sanniijuliaa + Blog design by labinastudio.